В Пампорово раздадоха курбан и се помолиха за сняг

Молебен за здраве на работещите и туристите в Пампорово беше отслужен днес в родопския курорт. Хотелиери, ресторантьори и ски учители се помолиха за повече сняг и успешен сезон. Осветен и раздаден беше и курбан.

Молебенът беше отслужен от отец Запрян Шиков на плац Студенец, въпреки тежките метеорологични условия и обилния снеговалеж.

Присъстващите хотелиери и ресторантьори се помолиха за много сняг и успешен сезон.

„Правим такъв молебен за сняг, за здраве на всички ски училища, всички ресторантьори тук от Пампорово. Тази година съвпадна с първия сняг, който вали за тази година. Тъй че да се надяваме, че сезона ще е добър“, каза Стефан Масурски – собственик на ски училище.

„Целта е да прекъснем лошото време, което е в ущърб на туризма. За съжаление всички страдаме от това и ски училищата, и хотелиерите, и всички заангажирани със зимния туризъм“, каза Антон Анастасов – хотелиер.

Безснежната до сега зима се е отразила негативно и има отказ от резервации, признаха хотелиери и ски учители.

„Има анулиране на почивки, няма защо да се лъжем. Специално нашия хотел страда малко от това, тъй като ние имаме доста организирани туристи отвън, които просто нямаше как в последния момент да анулират, но българите анулират в момента“, каза Анастасов.

Масурски също заяви, че отпадат доста резервации. Но в сравнение с цяла Европа ние имахме едни от най-добрите условия, отбеляза той.

До сега концесионерът на ски зоната в Пампорово поддържаше няколко писти с изкуствен сняг. След като най-после и естествения заваля, в курорта се надяват скиорите да се върнат. А дори днес, при обилния снеговалеж, на пистите не липсваха ентусиасти.

Новият сняг е 10 см, продължава да вали обилно, съобщиха от Планинска спасителна служба в Пампорово.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене