Жители на Покровник организират протест във връзка със затворен повече от година мост, каза кметът Недко Ангелов

Жители на Покровник организират протест във връзка със затворен повече от година мост, каза кметът на населеното място Недко Ангелов.

Протестът е свързан с Покровнишкия мост, който поддаде след проливни дъждове през декември 2021 г. Съоръжението е най-пряката връзка на шест села от община Благоевград с общинския център. Повече от година мостът е затворен за движение, поради което местните хора използват обиколен маршрут, който удължава разстоянието с около 15 км в двете посоки.

Преди седмица в Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) беше проведена среща между ресорния зам.-министър Николай Шушков и представители на различни институции във връзка с казуса, съобщиха от МРРБ. От там посочиха, че е обсъден и вариант за временно съоръжение, докато приключи изграждането на нов мост. На брифинг след срещата кметът на Благоевград Илко Стоянов каза, че все още не е посочена дата кога ще започне демонтирането на компрометирания Покровнишки мост.

Именно поради липсата на яснота кога ще започнат строителните дейности, жителите на Покровник организират протест, за да изразят своето недоволство, каза за БТА кметът на селото Недко Ангелов. „Наясно сме, че срокът за изпълнение е 390 дни, но кога ще започне да тече този срок, нямаме фиксирана дата за започване“, каза още Ангелов.

Кметът на Покровник допълни, че повече от половин година след мащабния протест, организиран от жителите на селата Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица, липсата на решение е причина хората да изразят недоволството си отново по този начин и да потърсят решение. „Да, във времето се подписа договор, финансиране е осигурено, но след това – нищо. Хората се надяват, че нещо ще се случи“, допълни кметът на Покровник.

Днес ще бъде входирано уведомление за предстоящия протест до общинската администрация и до полицията, каза още Недко Ангелов. Протестът е предвиден за неделя, 15 януари.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене