Регионална картотека за медицинска експертиза започва работа от понеделник в Дупница

Регионална картотека за медицинска експертиза (РКМЕ) към Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Кюстендил започва работа от понеделник – 9 януари, в Дупница, съобщиха от общинския пресцентър. Освен жителите на града и селата, офисът ще обслужва жителите на общините Сапарева баня, Рила, Кочериново и Бобошево. Офисите са срещу входа на бившата Военна болница, уточниха от общината.

По този начин се спестява пътуването на подлежащите на преглед пред ТЕЛК, за освидетелстване за намалена трудоспособност, които, въз основа на решение на Министерството на здравеопазването, трябваше да представят първо документите в РКМЕ – Кюстендил, а прегледът от лекарска комисия да се извършва в Дупница, казаха за БТА от общината в Дупница.

Кметът Методи Чимев организира няколко срещи за разрешаването на проблема. „Решението не кореспондираше по никакъв начин с нормалността и отговорното отношение към хората. Става въпрос за стотици хора годишно, трудноподвижни, които трябваше да пътуват, а с това да правят и допълнителни разходи“, е коментирал кметът на Дупница, цитиран от пресцентъра на общината. Той е посочил, че е направен ремонт на помещенията, където ще се помещава РКМЕ.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене