В Девин събират дарения за възстановяване на изгоряла къща

На връх Нова година пожар е изпепелил къщата на 6-членно семейство в Девин. Собственичката моли за помощ, а от община Девин, вече са изпратили материали за възстановяване на покрива.

Пожарът пламва вечерта, когато цялото семейство си е било в къщата, разказва Силвия Фотенлиева. Чухме пукане на тавана, керемиди пукали, буркани изгърмели. Отворихме таванската врата и целия таван светеше. Най-много се нуждаем от материали, в момента чистим“, каза Силвия.

От община Девин вече са предоставили дървен материал за възстановяване на плътния хастар на покрива. Предвижда се и всички керемиди да бъдат осигурени от общината, каза кметът на община Девин Здравко Иванов.

„Обмисляме, след решение на Общинския съвет, да им предоставим и парична помощ, като спазим нормативната уредба, заради това че бюджета не е приет, но ще ги подпомогне, дори и малко по-късно. В трудно финансово положение се намират хората, но съм сигурен, че с наша помощ и с помощта на жители на града ще бъде възстановен покрива“, каза Иванов.
„Запалил е комина, избило е на покрива и е изгорял почти, около 100 кв. м, спасена е къщата надолу“, каза комисар Симеон Цървуланов – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Смолян.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене