Община Разлог награди д-р Божидар Велев

Инж. Венцислав Гърменов, кмет на община Разлог, връчи Грамота за цялостен принос в развитието на “МБАЛ- Разлог”ЕООД и за заслуги в медицината на д-р Божидар Велев, от името на ръководството на Община Разлог.

“С признателност към доктор Велев за всичките години, които е дал за развитието на “МБАЛ -Разлог”, от свое име и от името на Община Разлог изказвам огромна благодарност и пожелания за здраве, за да споделя още дълги години своя житейски опит. Община Разлог винаги ще бъде отворена да посрещне на неговите насоки за развитието на болницата.”, сподели инж. Гърменов.

“Ще запомня всички тези години работа в “МБАЛ – Разлог” със смесени чувства- с хубави и с лоши. В началото изпитвахме финансови затруднения, които с течение на времето отшумяха. През последните години, с подкрепата на Община Разлог, успяхме да ремонтираме отделения, част от външната фасада на болницата, реализирахме съвместно редица проекти за развитие на общински райони. Пожелавам на своите колеги да не спират да работят все така отдадено, за да може да се върви напред!”, коментира дългогодишният управител на “МБАЛ- Разлог”- д-р Велев.

Д-р Божидар Велев завършва медицина през 1975 година. През март 1976 постъпва на работа в МБАЛ – Разлог, тогаващна Общински обединена болница – Разлог. Практиката му е прекъсната за година и половина от служба в казармата, след което д-р Велев отново започва да оказва долекарска помощ. От 1986 до 10 ноември 1997 година е началник на “Вътрешно отделение”, а след реформите и преобразуването на болницата в МБАЛ, с едноличен собственик Община Разлог, 25 години д-р Велев е управител на лечебното заведение. След изтичане на последния му мандат на 18 ноември 2022 година, Общински съвет- Разлог взе решение неговото място да заеме д-р Радка Божикова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене