Скандал! ЕКО катастрофа в горния край на Сатовча при разклона за Доспат!

Екологична катастрофа на връх Нова година! Търговци на тикли са унищожиха всяко живо същество в река Бистрица която преминава през пет населени се влива в река Места. Местни жители сигнализираха Топ Преса, че кариера произвеждаща тикли за облицовка буквално съсипват еко равовесието в района. Въпросната кариера се намира в горния край на село Сатовча при разклона на село Фъргово и Доспат. Ако тази порочна дейност продължава от реката няма да остане нещо.

Неколкократно медията ни е алармирала за напълно незаконния бизнес с тикли в района на община Сатовча. Десетки кубика камъни се добиват от природатана Родопите нерегламинтирано и със заобикаляне на закона. Осен държавният ресурс видимо се съсипва и еко равновесието на Родопите. Къде са еко организациците? Топ Преса няма да остави нещата така. Време е за твърдата намеса на прокуратурата.

Местни жители неколкократно са се обърнали към РИОСВ – Смолян, под чиято юристдицкция се намира района но реакция няма никаква. Въпросът е плаща ли си собственикът на въпросната кариера, която убива всичко живо в сатовчанската река Бистрица? Под политически и институционален чадър ли е този човек?

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене