Атанас Мацурев от Банско спечели златен приз от тазгодишните награди на американското списание „Artists“

Художникът Атанас Мацурев спечели златен приз от 39-ите годишни награди на американското списание „Artists“. Отличието му е връчено за картината „Home“ („Дом“), съобщава авторът в официалния си профил във „Фейсбук“.

„Какъв фантастичен край на годината“, пише Атанас Мацурев в социалната мрежа.

Тази година журито в конкурса на американското издание е избрало носители на златна, сребърна и бронзова награда. Раздадени са още 15 приза и 25 почетни отличия.

През лятото Атанас Мацурев спечели и златна награда от международния конкурс за акварелисти Rockwell international watercolor competition в Канада. Отличена тогава беше картината му „Камъни и солена вода“.

Атанас Мацурев е роден през 1975 в гр. Банско. Завършва техникум с профил дърворезба и вътрешна архитектура. Мацурев работи изцяло в областта на акварела, като предпочитани теми на творбите му са пейзажи, натюрморти и портрети.

Илюстратор е на две книги, издадени в Канада, а негови картини са притежание на частни колекции и галерии в България, Испания, Tурция, Великобритания, Гърция, Холандия, Белгия, Канада, Норвегия, Франция, Унгария, Италия, Китай, Русия, Германия и САЩ. Член е на IMWA (International Masters of Watercolor Alliance/ Международен алианс на майсторите на акварела) и представител на България в организацията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене