Чрез инициативата „Капачки за бъдеще“ болница „Проф. Иван Митев“ получи специализирана детска линейка

Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Митев“ получи днес детска линейка за неонатална помощ, дарена от „Капачки за бъдеще“ – благотворителната инициатива, която всяка година в различни градове на страната събира пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Един от организаторите на кампанията – Лазар Радков, достави лично линейката. Той връчи ключовете за нея на изпълнителния директор на болницата – д-р Благомир Здравков.

За БТА друг от организаторите на „Капачки за бъдеще“ – Росица Стакева, посочи, че това е четвъртата дарена линейка. Ще бъде използвана за транспортиране на бебета от цялата страна, като болницата „Проф. Иван Митев“ разполага с необходимото оборудване, каза тя.

Средствата за линейката са събрани от рециклирането на пластмасовите капачки и бутилки и на кенчета, от продажбата на артикули на инициативата, както и от дарения от физически лица и фирмите, обясни Стакева.

Другите линейки са дарени в лечебни заведения в Русе, Плевен и Пловдив.

Попитана какво послание носи инициативата „Капачки за бъдеща“, Стакева каза, че капачката символизира идеята, че с малки стъпки може да се случат големи неща.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене