Рождественско тържество в Неврокопска митрополия

„Нека всички бъдем Христови“. Това послание отправиха учениците от Православно училище „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, гр. Гоце Делчев, към всички присъстващи на рождественското тържество, което се проведе на 26 декември 2022 г.
Неврокопска св. митрополия прие множеството гости, дошли да споделят радостта от раждането на Спасителя и да се насладят на рождественските текстове и песнопения, които изпълниха възпитаниците на православното училище.


Сред публиката бяха и много бивши ученици на неделното училище, които споделиха, че са се върнали години назад, когато са тръпнели от вълнение по време на тържествата, в които са участвали.

Православно училище „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ вече 30 години е активна част от живота на неврокопчани.
Във втората част на програмата гайдарите от школата по гайди към Неврокопска св. митрополия, с ръководител г-н Крум Дамянов, представиха традиционни коледарски песни и инструментални мелодии.

Гайдарската група пише своята история повече десетилетие. В състава й влизат както млади изпълнители, които са в началото на своя творчески път, така и ученици в музикалното училище в гр. Широка Лука и студенти в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев“, гр.Пловдив, които също са започнали първите си уроци по гайда в школата към митрополията.
Със своите изпълнения те зарадваха публиката и допринесоха за изживяването на празника в пълнота.

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим не скри вълнението си от изпълненията и в двете части на тържествената програма и поздрави както участниците, така и техните учители. В своя благослов той се обърна и към всички присъстващи – духовници, родители и гости.

Честито Рождество Христово!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене