Фирмата на благоевградския бизнесмен Михаил Камбитов единствен кандидат да построи кметството на село Жижево срещу 131 хил. лв.

Фирмата „Стилстрой-М” ООД на благоевградчанина Михаил Камбитов е единствен кандидат да построи кметството на село Жижево, община Сатовча. Прогнозната стойност, обявена от администрацията на кмета Арбен Мименов за реализиране на поръчката, е 133 33,33 лв., като офертата на Камбитов е с 2000 лв. по-ниска.

Инвестиционният проект предвижда изграждането на „Административна сграда – кметство Жижево“ в ПИ 275, село Жижево, община Сатовча. Обектът ще бъде разположен в собствен имот на общината върху площ от 450 кв.м. Сградата е с около 100 кв.м застроена площ и 200 кв.м разгъната застроена площ. Според техническата спецификация кметството ще бъде на 2 етажа. В проекта е предвидено на първия етаж да бъдат разположени входът, коридорът, стаите на кмета и секретаря, пенсионерският клуб и тоалетната. На втория етаж ще са складът, котелното и стълбището. Предвидено е отоплението на кметството да бъде на дърва. Според проекта кметството ще бъде обитавано от 24 души. Срокът за изпълнение на поръчката е 24 месеца.

Според доклад на комисията офертата на фирмата на Михаил Камбитов е допусната до следващия етап на поръчката, а именно – оценяване и класиране.

Припомняме, че основната фирма на Михаил Камбитов – „Стилстрой-М“ ООД, бе един от шампионите по обществени поръчки по време на управлението на екскмета на Благоевград Атанас Камбитов. Само за 4 г. през нея минаха договори за близо 20 млн. лв., свързани с ремонта на асфалтови настилки, благоустрояване на улици, аварийни реконструкции на водопровод, зимно снегопочистване, изпълнение на блокове по Програмата за енергийна ефективност, реконструкция на площадното, подплощадното пространство, фонтаните и други. Внесеният капитал на „Стилстрой-М” ООД е едва 5 хил. лв., едноличен собственик и управител е Михаил Камбитов, като 2% дял има Венцислав Малчев. За 2019 г. фирмата е отчела оборот от 7 074 000 лв., или 1 200 001 лв. печалба, към същата година е вписано, че дружеството има 53-ма служители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене