Арестувани с нелегални цигари благоевградчани обвинени и за хазарт

Районната прокуратура в Благоевград подхвана с поредно дело заловени преди дни с голямо количество нелегални цигари. Този път обвинението е за организиране на хазартни игри.

Разследване за престъпление по чл. 327, ал. 1 от НК. Води се срещу Йордан Ортакчийски и Велислав Панайотов, информираха от прокуратурата.

В хода на досъдебното производство са събрани доказателства за виновността на извършителите на престъплението. Установено е, че в период от година и половина двамата са устройвали хазартни игри. Деянието било извършено в приземен етаж на жилищна сграда в благоевградския квартал „Струмско“.

Провеждането им се осъществявало незаконно, тъй като те нямали съответно разрешение – лиценз по чл. 17 от Закона за хазарта, издаден от Изпълнителния директор на Националната агенция по приходите и не по установения от закона ред.

Ортакчийски и Панайотов притежавали и предоставяли на различни лица карти и чипове за игра срещу залог и с възможност за печалба. Всички участници в хазартните игри встъпвали с паричен депозит с предварително договорено условие – победителят от играта да получи залозите на загубилите участници след приспадане на 5 % сума за организатора.

Уведомена е Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за предприемане на действия по проверка на имущественото състояние на Й.О. и В.П., с оглед привличането им към наказателна отговорност и установеното по делото.
Двама благоевградчани са обвинени за нелегален трафик на цигари без бандерол.

Припомняме, Велислав Панайотов и Йордан Ортакчийски са в ареста за трафик на цигари от Гърция.

От тях са конфискувани над 2 милиона къса от марката „Карелия“. Както вече и звестно кашоните с цигари от Гърция бяха открити в склад на благоевградското Аптечно управление, нает от Ортакчийски и Панайотов без договор седмица, преди показната акция в областния център.

В хода на разследването са установени и иззети 2 019 200 къса цигари без български акцизен бандерол, 5 грама кокаин, 83 780 лева и 3360 евро, 4 мобилни апарата със СИМ карти, автомобил „Мерцедес“ и товарен „Ивеко“. Припомняме, магистратите в Районен съд-Благоевград определиха миналата събота постоянни мерки за неотклнение спрямо двама благоевградчани, участвали в канал за трафик на цигари. Заседанията са засекретени за медиите, тъй като са приложени СРС. Ортакчийски и Панайотов са разтоварили кашоните в склад, нает от бившия деректор на ДФЗ – Благоевград Георги Качев. Арестуваните са имали шивашки цех на териоторията на Симитли.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене