Младежи дариха 100 книги на читалището в село Плоски

Ценен дар получи Народно читалище „Светлина-1942” в санданското село Плоски. Библиотечният фонд на културната институция в населеното място се обогати със 100 нови книги.

Това стана в седмицата преди най-светлите празници благодарение на инициативата на група млади хора от град Сандански. Една от мисиите на младежите е да подаряват книги на читалищата по селата.

„Благодарим на кмета Кирил Катарджиев за гостоприемството,на библиотекаря Мая Колева и на Богдан Цонев за предоставените книги”, заявиха младите хора от Сдружение „Асоциация Ен Пи”.  Те ще продължат да правят тези важни за всяко читалище дарове – книги. Преди два месеца те направиха този жест и в село Поленица. Народно читалище „Яне Сандански 1959” получи 200 литературни произведения, сред които имаше и класика, и по-нови заглавия. Книги бяха дарени и на читалищата в селата Дамяница и Лебница.

„С тази наша инициатива се надяваме да накараме повече млади хора да четат и да откриват хиляди нови светове, любими герои и да трупат знания, които само книгите могат да им разкрият”, споделиха дарителите. От сдружението благодарят на всички, които подкрепят кампанията им. Защото само заедно могат да запазят духовността във всички населени места на община Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене