ПГ по МСС домакин на националното състезание „Млад фермер“

Веднага след като Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо К. Яворов“ спечели първо място в националния конкурс „SUPER STEM 2022” – категория „STEM Общност“ (единствена сред отличените от област Благоевград), стана ясно и за друго нейно отличие.

Гимназията бе избрана от Министерство на образованието и науката за домакин на националното състезание „Млад фермер“. От Фейсбук страницата на училището се разбра, че един от партньорите му, от областта на висшето образование ще помага в организацията на надпреварата – Аграрен университет – Пловдив. Предполага се, че и партньорите, от областта на бизнеса, също ще се включат, с каквото е нужно.

През последните няколко години гимназия „Яворов“ се включва в състезанието „Млад фермер“ и винаги печели призови места. Впечатление прави отборът на гимназията не само с високите си професионални знания и умения, бързина и прецизност, но и със цялостната визия на отбора – винаги с внимание към детайла. От последния пост на страницата на гимназията се разбира за друго постижение, което ще бъде обявено съвсем скоро, но засега остава в тайна.

Отличията и наградите, които училището печели през последните години ни карат да смятаме, че опитното ръководство и екипната работа на колектива и учениците водят винаги до положителни резултати.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене