Приоритет на експертите от МОО Гоце Делчев в момента е подмярка 6.1„Стартова помощ за млади земеделски производители“.

Mобилен общински офис на НССЗ вече предоставя безплатни съвети и консултации на земеделските стопани от гоцеделчевски регион.

Мобилен общински офис на Национална служба за съвети в земеделието стартира дейността си в гр. Гоце Делчев, той е един от 28-те Мобилни общински офиса на службата в цялата страна. Мобилният офис се намира в сградата срещу бившата държавна автогара в гр. Гоце Делчев и ще обслужва общините Гърмен, Сатовча и Хаджидимово. Мобилният общински офис в Гоце Делчев се осъществява по Процедура № BG06RDNP001-2.001 „Разширяване на териториалния обхват на Национална служба за съвети в земеделието чрез създаването на мобилни общински центрове (офиси) за консултантски услуги“ по подмярка 2.2 „Създаване на консултантски услуги“ от мярка 2 „Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството“ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.

В офиса работят двама експерти – Айтен Джиналиева и Здравко Метушев, с тяхна помощ ще се улеснява достъпа на земеделските стопани и други заинтересовани лица в областта на земеделието до съветнически услуги в малките и по-отдалечени от общинския център населени места.

Експертите от Мобилният общински офис в Гоце Делчев ще предоставят безплатни професионални съвети и специализирани консултации в областта на земеделието, пряко свързани с дейността на земеделските стопанства; ще предоставят безплатна консултантска помощ на земеделските стопани, сдружени и други организации, свързани със земеделието; ще организират и провеждат в различни населени места информационни събития по актуални теми; ще извършват посещения на земеделски стопанства за разясняване на условията за кандидатстване по Тематичната подпрограма и по други мерки, финансирани чрез ЕЗФРСР; ще организират и провеждат изнесени приемни в различни населени места.

Приоритет на експертите от МОО Гоце Делчев в момента е подмярка 6.1„Стартова помощ за млади земеделски производители“.

Приемът на проекти по подмярка 6.1, стартира на 1 ноември и ще продължи до 17.30 часа на 6 януари 2023 г. Млади земеделски стопани на възраст от 18 до 40 години могат да кандидатстват за подпомагане с проекти на стойност не повече от левовата равностойност на 25 000 евро. Помощта ще се изплаща на два равни транша – първият е след приемане на проектното предложение, а вторият транш – когато се установи точното изпълнение на бизнес плана и това, което е заложено в него. Служителите на Национална служба за съвети в земеделието ще изготвят напълно безплатно проектните предложения на кандидатите по подмярката и ще съдействат за подаването им чрез системата ИСУН 2020.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене