Скандално! Мрежата завря за фалшивия ремонт на училище в Сандадански!- “ Кражба колко може и твае“

200 000 лева държавни пари прахосани от училищен директор и всички институции мълчат. Група родители сигнализираха Топ Преса за течащ покрив в сградата на ПМГ „Яне Сандаски“ и Второ основно училище „Христо Смирненски“. Обърнахме се към община Сандански, която е собственик на сградата, за повече информация. От там разбрахме, че през лятната ваканция с пари, осигурени от МОН и в размер на около 200 хил.лв., е ремонтиран покрива на сградата.
Ремонтът е реализиран от гимназията и с помоща на външна фирма, а общината не е участвала в ремонтите дейности. В средата на месец ноември, в неделя и понеделник -на 20-ти и 21-ви, при силния дъжд, в кабинетите на последния етаж, под ремонтирания покрив , таваните са били мокри, по стените се е стичала вода, даже и е имало локви на пода. Питането е: Кой носи отговорнастта за некачествения ремонт на покрива и кой ще поеме новия ремонт на покрива и на стаите, защото в момента в тях не е много подходящо да учат деца, мирише на влага, на мухъл.
Учениците и класовете, които провеждат занятия в тези стаи, са снимали с телефоните си състоянието на тези стаи и родителите питат как ще учат децата в тези условия. Готови са да повикат медии и случаят да се разчуе, защото е скандално след ремонт за 200 хил.лв., покривът да тече повече, отколкото преди ремонта. И сега какво? Всичко живо е снишено за да мине по леко бурята. Къде е прокуратурата? Къде е оставката на директора? Къде са парите! Кой взе комисионните?
Веднага след като информацията излезе на бял свят и бе публикувана в социалните мрежи на Топ Преса, широката общественост не се сдържа да гръмне от възмущение. „Е за 200к – толкова! Нали и директора е „човек“!?! Ако беше качествено, за него нямаше да остане.“ пише възмутено Кирил Георгиев, а неговия съгражданин от град Сандански Вангел Цилев направо шокира в разкритията си:  “ Ремонт няма , има така наречено сарвизирана на старата покривна конструкци! Лично не съм видял и една нова керемида! Направих справка, професионална фирма в гр. София с гаранции за изпълнението и положените материали , за изцяло нов покрив с включени материали взимат по 124лв. С ДДС на кв. М. Сиреч парите ще стигнат 1613 кв.м нова покривна конструкция от А до Я и всичко това без никаква договорка , а съм 100% процента убеден ,че за „добро утро“ ще получат 5% отстъпка. Но уви пари няма и положението е все по зле!

Ще цитирам един ром от квартал 182 на гр. Петрич:
– “ Кражба колко може и твае““

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене