Масово ромско нашествие в Районен съд-Петрич: Заради „разпраната“ Гичка от улица „Здравец“ Асен Георгиев влиза в затвора

Ромът -рецидивист заби косер в главата на жертвата, родата я оплю пред входа на съда

Петричкият район съд вкара трайно в затвора рома рецидивист Асен Георгиев, който при екшън в циганската махала проби с косер главата на жена от ул. “Здравец“. Инцидентът стана на 12. 04. 2015 година. При буйна разпра между два враждуващи от години кланове, обвиняемият ром замахнал и стоварил няколко удара с косер върху главата на потърпевшата Гичка. Д., която проплака пред съда “ Разпори ми главата, цялата бях в кръв, мислех, ще умра “.

Днес половината ромска махала се изсипа на делото му. Те окупираха района в очакването да чуят крайното решение на съда, след постигнатото споразумение между районна прокуратура и назначеният му служебен защитник, в лицето на адв. Пиргова. Това стана ясно още в началото на съдебното заседание. По преценка на съда, бе дадена десет минутна почивка, в която двете страни да постигнат съгласие за подписване на съдебното споразумение, със съгласието единствено на подсъдимия Асен Георгиев. Обвиняемият бе доведен под засилен конвой от съдебна охрана от затвора в Бобов дол, където ще излежи при строг режим поредната си присъда от една година и осем месеца, ефективно.

Сред поддръжниците му отвън бе и известен петрички травестит, който се оказа родственик на подсъдимия. През цялото време, той/тя стискаше палци делото да приключи в интерес на роднината му. В зала ромът призна вината си и съжали за постъпката си. Отвън обаче“мадам“ се разлюти яко и изсипа куп нецензурни думи по адрес на потърпевшата Гичка Д., която му била много добра позната от честите им разходки в градския парк. За отбелязване е също, че обвиняемият в началото на процеса бе защитаван от адв. Д. Харамлийска, председател на Ротари клуба в Петрич.

По негова молба обаче, той поиска смяната и с адв. Петър Йовчев, който пък се оказа служебно ангажиран. Така се стигна до назначаването на служебния му защитник адв. Пиргова. Въпреки всичките свързани с делото служебни препятствия, днес петричкият районен съд излезе с окончателното си справедливо решение.

Валентин Герчев/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене