РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА! Закопчаха колите на служители на „БГ тол“, паркират на тротоара на ул. „Шишман“ в Благоевград

Служители на благоевградското общинско дружество „Паркинги и гаражи“ санкционираха вчера служители на „БГ тол“, паркирали на тротоара на ул. „Шишман“ служебните си автомобили. Сигнали за грубото нарушение на Закона за движение по пътищата бяха подадени на дежурните телефони на дружеството около 10.30 ч., като хората се гневяха, че е практика на служителите на държавната агенция да паркират колите си в зоната за пешеходци.

Два автомобила на „БГ тол“ завариха на тротоара скобаджиите и сигнализираха на колегите си с „паяка“ да дойде и да ги репатрира (сн. 1). Докато подготвяха да товарят първата кола, служител на „БГ тол“ излезе и опита да оправдае нарушението, като обясни, че колите са служебни и няма къде наоколо да ги оставят, и ги качват в зоната за пешеходци да не пречат на движението по и без друго тясната ул. „Шишман“.

Платената глоба е 40 лв., наполовина на предвидената в наредбата санкция от 80 лв., тъй като колата не е била репатрирана, а вторият автомобил бе преместен.

В отговор на протестите за тенденциозност от служители от „БГ тол” служителите на „Паркинги и гаражи“ показаха още два автомобила – „Лада“ на Горското и „Пежо“ (сн. 2, 3), също с поставени скоби за неправилно паркиране на уличното платно, което от месеци не е в „синя зона“. Служителите обясниха, че репатриращият автомобил е за една кола и приоритетно се извозват паркираните в пешеходни зони.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене