60-годишен брак празнуват спортисти на стадион

Влюбените отново си казаха заветното „да“

Тя – автомобилист, а той – футболист 

Незабравка и Димитър си казват отново „да“ на диамантена сватба 

60 години брак празнува спортно семейство в Благоевград.

84-годишният Димитър Тасков, бивш футболист на ФК „Ботев“ – Благоевград, и 78-годишната Незабравка Таскова, състезател и капитан на националния отбор по автомобилизъм, показаха, че истинската любов съществува, казвайки си отново заветното „да“ на диамантена сватба. Двамата влюбени се превърнаха в една от малкото двойки у нас, които могат да се похвалят с толкова дългогодишен брак.

„Празненството ни беше на стадион „Христо Ботев“ – там, където се срещнахме за пръв път. Никога не сме подозирали, че ще достигнем този щастлив миг заедно, но успяхме с много любов, уважение и компромиси“, с радост споделя пред „България Днес“ Незабравка. По думите й дъщеря им Оля организирала тайно диамантената сватба и те разбрали за тържеството на самия ден.

„След като се венчахме през 1962 г., аз приключих със спорта, но Митко беше футболист и продължи своята кариера. Аз бях плътно до него и не пропусках нито един негов мач. Дори и когато се родиха децата, ние продължавахме да го подкрепяме през цялото време“, връща лентата назад възрастната жена.

Незабравка разкри, че въпреки годините с мъжа й продължават да работят, занимавайки се с акумулатори на автомобили.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене