ОБИЧ И ПРЕКЛОНЕНИЕ КЪМ РОДНОТО НА ПРЕДСТАВЯНЕТО НА КНИГИТЕ НА ЕЛИЦА БАРЯКОВА

В препълнената зала на читалище “Никола Вапцаров” пред общественици, творци, роднини и приятели писателката Елица Барякова представи своите две книжки „Горски кът” и „Банско – магично и обично”. Малките рецитатори към читалището , чиито деца са наследници на поколения самодейци артистично съживиха стихчета от първата й книжка, която е пълна с вдъхновение, приключения и вълшебни истории.

Поезията на Елица е изпълнена със съкровени послания, едно от което – най-важното е да обичаме всичко родно и свято и да бъдем честни към себе си и другите.
Тя е силна и въздействаща и като такава ни я поднесоха Елена Калайджиева и Силвия Терзиева букет от избрани и емоционални стихчета, защото фокусът на нейното творчество е китното Банско, водена от любовта си към него. Ели е отделила и специално внимание и на неповторимата красота на банската песен, която беше възхвалена от ангелогласните Катерина Юнчова и Михаела Бояйджийска.

Кметът Иван Кадев и председателят на читалищното настоятелство Елисавета Каменичка, поздравиха и пожелаха на Елица да не спира да вдъхновява читателите към неземната красота на Банско, Пирин и хората от този силен и прекрасен край.
Всички гости имаха възможността да уважат лично авторката и да закупят книжки с автогаф от нея.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене