Деца от Симитли сътвориха коледни сувенири, за да помогнат на свой връстник

Благотворителен коледен базар се откри вчера в изложбената зала на Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1922“ в град Симитли. Каузата е да се помогне на малко дете, което се нуждае от подкрепа. В изработването на коледните сувенири за базара се включиха деца от филиали на Детска градина „Радост“, потребители от Центъра за обществена подкрепа и други социални заведения в общината. Изложбената зала на читалището се оказа малка за направените изделия, както и за хората от града, които бяха дошли да подкрепят благородната кауза.

„Благодаря, че отново отворихме сърцата си и заедно ще помогнем на едно дете да има по-добро, по-светло бъдеще! А на неговото семейство – по-добра и светла Коледа!”, каза Виктория Янчева – директор на ДГ „Радост“. В красивата празнична програма децата танцуваха и рецитираха стихотворения.

Гости на благотворителната инициатива бяха кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, заедно с неговия екип, общински съветници, кметски наместници по населени места, роднини и приятели на семейството и жители на общината, които си закупиха от красивите коледни сувенири.

Всеки, който има желание, може да посети благотворителния базар до 18 декември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене