Петричанин е обвинен за гледане на порно филми, в които участниците са непълнолетни

28-годишен петричанин на съд, 10 години гледал порно с непълнолетни

Петричанин е обвинен за гледане на порно филми, в които участниците са непълнолетни. Или поне така изглеждали, тъй като разследване, което да установи възрастта на „актьорите”, не е провеждано, след като се установило, че порно файловете са правени в чужбина.

28-годишният Николай П. е обвинен, че е гледал и държал в компютъра си фото и видеофайлове с порнографско съдържание – реално или симулирано блудствени действия, полово сношение, сексуален садизъм или мазохизъм, за които са използвани лица, които не са навършили 18 г., което е престъпление по чл. 159а от НК. Това са разкрили антимафиоти по киберсигурност от ГДБОП, които в хода на разследването са намерили 75 порно файлове в преносимия компютър на петричанина. Техническа експертиза показала, че той ги е гледал в продължение на близо 10 години, в периода 2011-2021 г.

Обвинителният акт спрямо него вече е внесен в Районен съд – Петрич и предстои разглеждането му. Тъй като мъжът е неосъждан, предложението на прокурора е да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложено административно наказание глоба.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене