Коледно градче радва жителите на Благоевград в централната градска градина

За пръв път Градската градина на Благоевград става дом на коледно градче, което създава емоции седмици преди настъпването на светлия християнски празник. Приятни аромати, кулинарни изкушения и много места, в които моментите да бъдат претворени в спомен със снимки привличат хора както през деня, така и вечер.

В коледното градче е украсена жива елха, а повече от 30 дървета светят вечер с топли коледни светлини, разказа за БТА Силвия Домозетска, директор на дирекция „Култура, туризъм и спорт“ в община Благоевград.

Къщичките от коледния базар се вписват в атмосферата, която създава градската градина. В тях могат да се видят сувенири, предлагат се и сладки изкушения и ароматна скара.

Едно от любимите места е кътът за снимки, обособен в дървена къщичка с украсена елха, в която деца и възрастни могат да се снимат в компанията на плюшени мечоци. До нея е кутията за писма до Дядо Коледа, както и шейна, теглена от елени.

Коледното градче се оживява и от събитията, организирани тук. Всяка събота и неделя в празничния месец декември има организирани работилници, на които присъства и самият Дядо Коледа, разказа Силвия Домозетска.

Сред събитията, които предстоят, е детска дискотека с Дядо Коледа, която ще е на самия християнски празник. Преди Бъдни вечер прочутите в района Логодажки баби, заедно с жители на Благоевград, ще омесят голяма погача, ще замесят баница и типичния за този край „шарен хляб“, разказа още Силвия Домозетска.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене