Ортопедично отделение в МБАЛ – Благоевград затвори

Отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ – Благоевград временно спря работа. Причината е ремонт, който се налага преди монтажа на нова техника за операционната зала, съобщи зам. директорът на болницата д-р Александър Костов. Процесът на обновление и монтаж на оборудването ще отнеме около месец и половина. Дотогава пациентите ще бъдат хоспитализирани в частната болница ПУЛС, за което има издадена заповед от директора на РЗИ – Благоевград д-р Петър Иванов. Някои от медиците в ортопедията ще бъдат в платен отпуск, а други – медсестри, санитари и кодировчици, са насочени на работа в други отделения.

Междувременно приключи новата акредитация на МБАЛ – Благоевград, за което има издадена заповед от Министерство на здравеопазването. Това означава, че през следващите 5 години болницата ще има възможност да обучава лекари специализанти във всички отделения, добави д-р Александър Костов.

Със заповед на болничния директор д-р Огнян Митев са обявени 19 свободни места за лекари специализанти, от които по две в отделенията по анестезиология и интензивно лечение; акушерство и гинекология; кардиология; вътрешни болести; хирургия; ортопедия и травматология; инфекциозни болести; педиатрия; нервни болести и 1 в клинична лаборатория.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене