Община Благоевград асфалтира път до вилни къщи в м. Бодрост

Община Благоевград положи новa асфалтова настилка по участък от четвъртокласната пътна мрежа до вилна зона в м. Бодрост, при емблематичната чешма.
Ремонтираната отсечка е близо 0,5 км, а широчината му е 3 м.
С обновяването на пътя Община Благоевград има за цел да създаде по-благоприятни условия както за пешеходци, така и за водачите на МПС.

До момента част от него бе на земна основа, а друга с асфалт, но с нарушена цялост.
През лятото на 2022 г., по разпореждане на кмета на Благоевград Илко Стоянов, бе ремонтиран и пътя за м. Бодрост, като бяха изкърпени всички дупки от 3-и до 16-и км, включително.
М. Бодрост се посещава целогодишно от жители и гости на Благоевград, а в момента се правят и постъпки от частен инвеститор, ски писта „Картала“, която се намира в близост, да се превърне във водещ курорт.

Община Благоевград изкърпва неравности по асфалтовата настилка на различни места в града регулярно, съгласно предварително изготвен график. Жителите на Благоевград могат да подават писмени заявления за улици, нуждаещи се от изкърпване до 14 декември. Причината за определения срок е, че през зимния период асфалтовите пещи се гасят, а дейността се възобновява през пролетта. Заявленията следва да бъдат входирани на гишетата на Деловодство, намиращи се на партера на общинска администрация или да бъдат изпратени на e-mail: kmet@blagoevgrad.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене