Бившият лидер на ДПС в Благоевград – Ариф Мустакли предаде опита си на агроном на сина си, върти успешен бизнес с билки

Бившият зам. областен управител на Благоевград Ариф Мустакли предаде професионалния си опит на агроном на сина си в бизнеса с билки. Вели Мустакли изкупува билки, които преработва и продава в аптечната мрежа. Търговията му потръгнала, а оборотите отбелязали висок ръст особено през ковидната пандемия, когато хората масово търсили илачи от природната аптека.

„Интересът към билките се засилва, синът ми се специализира като голям познавач. Аз му помагах в началото, след това той започна да се справя сам и развива успешен бизнес. Първоначално беше решил да пакетира билки за чай. Но българите не пият толкова чай и той се преориентира към изкупуване и преработка на билки, които предлага в билковите аптеки. В един момент имаше голямо търсене на билки за отслабване. Започна да внася билки и от Китай и Египет, и се наложи да увеличим складовете. Имаме помещения в селата Филипово, Места и Кремен, ще направим и в с. Бело поле, Благоевград, където закупихме помещение”, разказа Ариф Мустакли за фамилния бизнес с билки.

Иначе той вече е пенсионер и със съпругата му, акушерка по професия, доскоро се занимавали с ресторантчето им в село Места. Тъй като този бизнес поглъща огромна част от времето им, преценили, че е по-добре да дадат заведението на наематели, които да го доразвият, а пък те да се радват на внуците. Припомняме, че навремето Ариф Мустакли беше депутат от ДПС и общински лидер на Движението в Благоевград. При управлението на ОДС с премиер Иван Костов беше зам. областен управител на Пиринско. Впоследствие стана директор на ОС „Земеделие“ в Благоевград, а известно време беше и началник на отдел „Анализ на риска“ в Областната дирекция по безопасност на храните.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА в.Струма

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене