Мобилен офис в помощ на предприемачите в земеделието отвори в врати в Дупница

Мобилен общински офис в Дупница вече работи в помощ на предприемачите в сферата на земеделието. Той е създаден по проект на Националната служба за съвети в земеделието заедно с още 27 такива офиси в страната. Териториалният обхват е в рамките на община Дупница, Сапарева баня, Бобошево, Кочериново и Рила. Офисът се намира в центъра на Дупница, в сградата на „Напоителни системи“, който Община Дупница осигури безвъзмездно.
Офисът има за задача да предоставя съвети, консултации на малки земеделски стопанства, да разяснява условията за кандидатстване по програмите за развитие на селските райони, в частност мярка 6.1 „Създаване на стопанства на млади фермери“, които са приоритет в момента, както и да бъде в услуга на всички земеделски стопани в района. Всеки може да търси съвет, да заяви консултантски пакет, да получите помощ при попълване на документи и спазване на срокове за кандидатстване. Освен това служителите ще извършват посещения на място, ще се провеждат информационни събития в различни населени места.
От безплатните услуги на офиса могат да се възползват и хора, които все още не са регистрирани като земеделски производители, но имат желание да развиват дейност в тази сфера.

ИВАН ИВАНОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене