Кметът на Благоевград бе избран за председател на Стратегическия борд за развитие на трансграничната зона България – Северна Македония

Кметът на Благоевград бе избран за председател на Стратегическия борд за развитие на трансграничната зона България – Северна Македония, Илко Стоянов бе утвърден и за титуляр с право на глас в Комитета за наблюдение на програма „Развитие на регионите“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов ще представлява Борда на териториалната стратегия за развитие на трансграничната зона България – Северна Македония, по програмата Интеррег IV-А ИПП България – Северна Македония 2021-2027. Кандидатурата му бе утвърдена по време на провело се заседание в гр. Струмица, РСМ.

Стратегическият борд е постоянно действаща двустранна партньорска група, създадена в съответствие с разпоредбите на чл. 29 от Регламент (ЕС) 2021/1060, която одобрява териториалната стратегия, участва в подбора на проектните предложения за финансиране, разработва и одобрява плана за оценка, наблюдава изпълнението на териториалната стратегия за развитие на трансграничната зона.

В рамките на провелата се среща бе одобрена и самата териториалната стратегия.

Кметът Илко Стоянов взе участие и в заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападния регион за планиране, по време на който бе утвърден за титуляр с право на глас в Комитета за наблюдение на програма „Развитие на регионите“.

Комитетът за наблюдение на програмата следи за ефективното и качественото ѝ изпълнение, разглежда и одобрява критериите за избор на операции за финансиране, както и следи напредъка при изпълнението на програмата, постигането на целите и целевите стойности.

Позициите, за които е избран кметът Илко Стоянов са признание за неговата целенасочена политика, по която води общината и създава предпоставки тя да е главен фактор през новия програмен период 2021-2027.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене