Нови и по-модерни условия за студентите от катедра „Здравни грижи“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“, откриха с водосвет обновения учебен корпус

Някогашният Медицински колеж в Благоевград, който се намира в района на болницата в града, от две години е място, в което се обучават студенти за медицински сестри и акушерки. От съвсем скоро сградата е напълно обновена, а условията за студентите – модерни.

На големия празник Възнесение Господне отец Петър отслужи водосвет за здраве, а сградата на Учебен корпус № 9 към ЮЗУ „Неофит Рилски“ бе официално открита.

„Обучението вече е приятно и комфортно. Имаме специализирани кабинети за медицински и акушерски грижи, лекционни зали. Много важно е да спомена, че вече имаме и шкафчета за преобличане на студентите. Хигиената при тези кадри е сериозно изискване. Също така сградата е газифицирана, предстои да бъде и санирана“, каза за Радио Благоевград деканът на Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ доц. д-р Стоян Везенков.

Второкурсничките Зюлкера Асанова и Боримира Атанасова са се насочили към специалността „Медицинска сестра“ заради хуманната й функция и добрата реализация.

„Това е професия, чрез която помагаш на хората. Медицинската сестра е милосърдна, за да работиш тази работа трябва да имаш сърце и душа“, казаха те.

По думите на декана на Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“, има силно търсене на специалностите от катедра „Здравни грижи“, има търсене и от страна на потребителите на кадрите.

„Болниците тук чакат с нетърпение догодина завършващите първия ни випуск. Те са 10 човека. На една от последните ни срещи управителите на болницата буквално казаха, че всички ще бъдат назначени“, похвали се Везенков. /Радио Благоевград

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене