Рестартираха строеж на футболна съблекалня в Гоце Делчев след 10 г. пауза

„Пирин“ /Гоце Делчев/ рестартира стара инициатива на клуба, свързана с изграждане на отделна съблекалня за ДЮШ. Тя касае ремонт на цялата сграда, а така също на още 3 съблекални – за отбора домакин, отбора гост и съдиите, стая за треньори, 2 бани и тоалетна. За целта бе открита кампания за подпомагане на градежа.

„Изрично уточняваме, че няма да приемаме пари в брой, а само строителни материали, труд и оборудване. Децата са нашето бъдеще. Нека се погрижим подобаващо за тях. Благодарим на всички, които към момента се отзоваха, и на онези, които тепърва ще подкрепят начинанието, за да го доведем до успешен край и ДЮШ да има нова придобивка“, коментираха от ръководството на пиринци.

Лицето, към което трябва да се обръщат желаещите да дарят, е шефът на ДЮШ Димитър Крушовски. Работата вече започна, включиха се и доброволци. Сградата е на мястото на разрушената стара съблекалня, изградена при пускането на стадиона в експлоатация през 1962 г.

Инициативата бе подета от феновете преди близо 10 г., по време на първия сезон на неврокопчани в „А“ група. Тогава на празното място, което зееше след срутването на половинвековното съоръжение, зееше огромна дупка, превърнала се в сметище. Строежът, който също бе извършен с дарения и доброволен труд, обаче бе замразен след сътресенията в клуба и изпадането от елита.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене