Разкриха убиец на домашно куче

В покрайнините на Благоевград са открили с прободно-порезни рани немска овчарка. Кучето лежало мъртво, обляно в кръв.

Разхождали домашните си любимци в района над хотел „Езерец“ станали очевидци на зловещо престъпление, извършено от благоевградчанина Георги Златков. За случилото се съобщи във фейсбук юристката и защитник на бездомните кучета в Благоевград Елена Попова. Не става ясно дали тя е източник на информацията, която първоначално бе придружена със снимка на закланото животно. В момента тя е свалена.

„Немска овчарка, с външни белези на домашна -сресана и добре гледана, разхождаща се свободно напада куче Голден ретривър, разхождащо се също без повод в присъствието на собственика си Георги Димитров Златков, който живее в квартал .Ален мак“. Златков в опита си да разтърве кучетата, след това намушква неколкократно и смъртоносно немската овчарка с нож“, пише в публикацията.

Все още не се знае кой е собственик на убитото куче. Днес подават сигнал в полицията и прокуратурата. Благоевградчани ще настояват за максимално наказание за Златков.

В поста на Елена Попова също така се отбелязва, че за собствениците на кучета, разхождащи ги без повод на обществени места, обезателно трябва да има глоби, а за всеки, който прояви жестокост към гръбначно животно , противозаконно смърт или трайно увреждане-затвор.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене