С България в сърцето! Сириец смени Германия с красивия Неврокопски край, търси си булка

Носталгията по красивия Неврокопски край и прекрасните хора там накара 33-годишния сириец Недим Асфур да загърби Германия и отново да се върне в страната ни. Точно две години и половина издържа на немските порядки младият мъж. И реши да заживее отново в Неврокопско, след като през 2013 година пристигна в гърменското село Крушево и изкара седем години в това селище.

„Покланям се пред добрината на всички жители на това прекрасно село. Те ми подадоха ръка, приеха ме като свой, помогнаха ми да се науча да шия и години наред да изкарвам прахраната си като шивач в местен цех. За мен България е втора родина. Тази страна е рай, тук хората са хубави и топли. Немците са студени и необщителни”, твърди Сирийския шивач /този прякор му дадоха местните хора/ от Крушево.

Отскоро той пак е Неврокопския край. Вече си е наел квартира в град Гоце Делчев, а след Нова година ще започне работа като шивач.

Сега за него е много важно да се намери половинка в живота. Вече се оглежда за жена, която да стане негова съпруга. Категоричен е, че ще остане да живее завинаги в страната ни. След време ще кандидатства и за българско гражданство. „Крушево и Неврокопският край са в сърцето ми. В Германия разбрах, че най-важно е сред какви хора живееш, а не къде живееш, нито пък колко пари изкарваш”, казва още младият сириец.

„Ние станахме като братя. Недим ми звънеше непрекъснато, интересуваше се как сме всички тук, пращаше поздрави на мен и съселяните ми. Разделихме със сълзи, сега обаче се събрахме отново”, сподели кметският наместник на Крушево Сабри Белянски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене