Първа копка по дейностите за генерално обновяване на Домът на културата направиха днес в Гоце Делчев

Да приключат дейностите по ремонтът за пълното обновление на Домът на културата в Гоце Делчев до края на пролетта на 2023 г., се надяват от общинската управа. Това стана ясно днес на едно от поредните информационни събития организирани от общината – първоначална пресконференция за представяне на проекта и официална церемония „първа копка“ на проект „Обновяване и модернизация на Дом на културата „Пейо Яворов“ град Гоце Делчев”.

Общата стойност на проекта е 6 998 932.30 лв. От тях, 4 091 271 лв. са от европейско съфинансиране, 721 989 лв. са национално съфинансиране и 2 185 272.30 лв се осигуряват със финансов инструмент. Главната цел на проекта е: подобряване условията за достъп до културен живот чрез модернизация на културната инфраструктура. Някои от основните дейности по проекта включват: цялостно външно и вътрешно обновяване на сградата и прилежащото дворно място. Подмяна на ВиК инсталации, вентилационна и охладителна инсталация, подмяна на отоплителната инсталация, ремонт на санитарните помещения, зали и репетиционни.

На церемонията „първа копка“ участваха кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, неговият заместник Валери Сарандев, председателят на ОбС Димитър Балтаджиев, представители на фирмата-изпълнител, „Престиж бизнес 93“ ООД и Общинската администрация.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене