Правим историята публична с надеждата и апелът всеки, който има с какво да помогне и реши да го направи да се свърже с дирекция "Социално подпомагане" град Гоце Делчев и цитира историята от Топ Преса. 

Зов за помощ! Страдаща майка с деца в Гоце Делчев се нуждае от подкрепа!

Майка на две деца преживели насилие в чужбина в Гоце Делчев. Жена на две момичета близначки /с баща неизвестен по акт за раждане/ заживява на семейни начала с друг мъж. Семейството се преместват да живеят в Германия, където съжителят не разрешавал на майката да работи, а с децата се държал пренебрежително.
От тази връзка жената забременява. В семейството има множество скандали от битов характер, като при последния такъв, мъжът блъска съжителката си по стълбите, в резултат на което тя губи бебето. Техен съсед уведомява социалните служби в Германия за честите им пререкания. Близначките, заедно с тяхната майка, са настанени в Кризисен център в Германия, където прекарват 2 месеца. Чрез Фондация „Анимус“ семейството са върнати в Р. България и след направено социално проучване от ДСП по местонахождение са настанени в център за лица и деца пострадали от насилие. Настанени са в центъра за срок от 6 месеца поради преживян риск от домашно насилие и необходимост от подкрепа и превенция предвид създалата се ситуация. На семейството е оказана незабавна подкрепа от специалист психолог към услугата. Предприети са мерки по включване на децата в образователната система. Предприети са мерки за включване на жената в пазара на труда, като месец след настаняването й е започнала работа, която практикува и към момента. На децата са осигурени личен лекар за задоволяване на здравните им потребности. При децата е констатиран речево – говорен дефект /заекване/ в следствие на среса, който са преживели, като същите са насочени към общодостъпна социална услуга,психолог“ и логопед“. В следствие на подкрепата на подкрепящата услуга, риска е преодолян и момичетата говорят нормално и са в отлично психоемоционално състояние. В продължение на 6 месеца със семейството е работено за преодоляване на кризисния момент, като след изтичането на срока им е оказано съдействие за намиране на жилище, което ползват и до настоящия момент. Децата са адаптирани в училищната среда, както и сред връстници в квартала, в който живеят. При необходимост семейството продължава да търси подкрепа и консултации от страна на отдел закрила на детето“. От уважение към достойнството на човека, няма да публикуваме имена и снимки. Правим историята публична с надеждата и апелът всеки, който има с какво да помогне и реши да го направи да се свърже с дирекция „Социално подпомагане“ град Гоце Делчев и цитира историята от Топ Преса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене