Елка Божикова и Димитрия Хаджиева с отличия на Годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

На специална церемония вчера обявиха победителите в тазгодишните Годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. На тържественото отбелязване на 15-годишния юбилей на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България бяха връчени наградите на най-добрите учители, директори и образователни институции в страната за 2022година.

Директорът на Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев – госпожа Елка Божикова получи своя приз за спечеленото първо място в категория “Директор на годината” за 2022г. Нейни подгласници са директори на софийски учебни заведения. Под ръководството на Елка Божикова, директор вече 24 години на ПМГ „Яне Сандански“, училището е включено в първия списък на иновативните училища в България.

Учителят по английски език в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев – госпожа Димитрия Хаджиева е отличена с второ място в категория „Учител на годината“ за 2022г. на Годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Всички победители получиха специални плакети и грамоти, а церемонията бе придружена от празнична програма, специално участие на певицата Маги Джанаварова и музикантът Денис Попстоев и много добро настроение.

Кандидатите бяха оценени от експертно жури, съставено от четири утвърдени личности в сферата на образованието и словото. Това са: даровитият писател и водещ специалист по демография и етно-религиозни конфликти – Георги Бърдаров, мениджърът образователни програми към Google – Наталия Митева, главният инспектор в Националния инспекторат по образование – Надежда Николчева, и преподавателят по информационни технологии в столичното 1. СУ „Пенчо П. Славейков“, с над 20 години опит в професията – Искра Георгиева.

Годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България имат за цел да оценят, насърчат и отбележат върховите постижения в образователния сектор в България. Наградните категории очертават ключовите области, които оказват влияние върху представянето на учениците и позволяват на работещите в системата на образованието да получат заслужено признание за постигнатото в различните аспекти на тяхната работа.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене