Всяка жена, която иска красива коса през зимата, да прочете това

За да се грижите за косата през зимата, трябва да разберете кои са негативните източници на това време на годината.

През зимата косата изпитва изключително недостиг на влага, което води до повишена сухота и чупливост по дължините. Сухата коса може да бъде причинена от редица фактори като замръзване, вятър, триене на косата в груби дрехи, а най-опасната причина е отоплението на закрито, което отнема влагата от всичко, което е наблизо, включително и от косата ни.
Има редица стандартни правила, които трябва да се спазват през зимата:

 

Измийте косата си с нежен шампоан с меки повърхностно активни вещества, за да не изсушите скалпа и дължината на косата; използвайте гребени от естествени материали; използвайте термозащитни и/или антистатични средства; пазете косата и дължината си от замръзване, носете шапки и крийте косата си; обърнете внимание на храненето, премахнете мазните храни, направете диетата балансирана; редовно ексфолирайте скалпа със специални ексфолиращи шампоани. Това е необходимо за естественото обновяване на клетките на скалпа.

45% от грижите трябва да са насочени към хидратация, 45% към хранене и 10% към възстановяване.

Вече има и доста обширен списък с активи, които са най-ефективни за овлажняване на косата и скалпа.

Пантеон или провитамин B5. Той е широко използван и отговаря за овлажняването, омекотяването, регенерацията и има свойство да задържа влагата.

Протеини – в продуктите за коса най-често се използват протеини от пшеница, ориз, соя, коприна. Еластин, колаген, кератин. Съставките, които можете да откриете в състава са прекрасни.

Трехалоза – този компонент е в състояние да предпази от въздействието на високи и ниски температури и да запази влагата, която е необходима точно през зимата.

Инулин – има кондициониращ ефект, като образува лек защитен филм. Влагозадържащ агент с ниска маса, предотвратяващ изпарението му.

Тези основни овлажняващи съставки се намират в широка гама козметика от масовия пазар до скъпите марки. Именно те помагат за поддържане на влагата в косата и се борят със сухотата в суровия зимен сезон.

И след като започнете да се храните по-балансирано, косата ви ще блесне и ще изглежда като добре поддържана конска грива. /jenata.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене