На читателите на Топ Преса желая, бъдат живи и здрави, да намират време за спорт. Спортът е здраве. И весело посрещане на празниците

Говори шампионът! Костадин Кърджалийски пред Топ Преса: Дисциплината в спорта, води до успехи във всичко с което се захванеш!

Интервюто взе Цвети ДИМИТРОВА 

Топ Преса не спира да отразява успехите на талантливи млади хора. Горда съм от факта,че имам възможността да разговарям с шампиона по кикбокс Костадин Кърджалийски. Костадин Кърджалийски е роден и израснал в Гоце Делчев. Завършил УНСС Магистър по счетоводство. Бакалавър е „ Финанси, счетоводство и надзор “ УНСС. От девет години е разпален по Кик-бокс. Благодарение на мощната си воля и упоритост за победа, развива дейна спортна активност и печели голям брой награди. Гоцеделчевският шампион Костадин Кърджалийски е 4 пъти републикански шампион по кикбокс при мъжете, заема 3-то място в SENSHI European championship 2021, статистиката му на профи ринга е 1-1, като загубата е в SENSHI по точки, а две победи в PRO FIGHT. Носител е на оценката Спортист на годината на община Гоце Делчев през 2018 и 2021г.

Държах да те интервюирам , защото това, което постигаш, действа мотивиращо и може да бъде стимул за всеки начинаещ спортист. Според теб защо спорта е важен за младите и подрастващите?

– Спортът е важен за тях, защото ги учи на дисциплина, да се трудят. Изгражда им навици, които ще им помогнат във всяка област на живота.Спорта им помага да се развиват и да са по-успешни.

А ти защо избра именно кикбокса?

-От малък винаги съм бил запален по бойни спортове и кикбокса ми е страст.Обичам боя във стойка.

На какво те научи спорта?

-На дисциплина, да не се предавам и да давам всичко от себе си.

Как се почувства за първи път на ринга? Какво беше усещането сред хилядите аплодисменти, които получаваш, докато си на ринга?

-Аплодисментите и като цяло виканията от страни не се чуват, старая се да слушам треньора.Чувството е уникално, просто неописуемо,особено по време на самия мач и след края на мача.Независимо дали си победил или загубил просто чувството е страхотно най- вече от това,че си дал всичко от себе си.

Клубът, в който тренираш, организира едно запомнящо се събитие – международния турнир, който се проведе в зала „Арена Неврокоп” неотдавна. Защо беше избран Гоце Делчев?

-Аз съм тренирал в Fight Club Friends с треньор Деян Топалски. Организирахме събитие Pro Fight20 в Гр.Гоце Делчев. Мисля,че както организаторите, така и зрителите и състезателите останаха много доволни от самото събитие. Надявам се и догодина да повторим събитието.

Можем ли да приемем решението да влезеш в политиката като вид авантюра или сериозно си се запътил да се развиваш и в тази посока? Защо избра партията на Стефан Янев?

-За момента не съм мислил толкова надълбоко в нещата. Избрах партията на Стефан Янев заради Георги Самандов.Той е изключително млад, интелигентен и умен човек.Има амбицията и мотивацията да промени нещата,които се случват в България. А те не са много цветущи, реално той е моят мотиватор.

Моля за твоето послание към читателите на Топ Преса?

-Пожелавам им да бъдат живи и здрави, да намират време за спорт. Спортът е здраве. И весело посрещане на празниците!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене