Кметство Господинци организира блатоворителен базар за деца-сираци

Уважаеми жители на с. Господинци,

от 2013г. мюсюлманско изповедание в Република България започва да организира една от най- важните си социални кампании за подкрепа на деца без родители. Последните години благодарение на районно мюфтийство Гоце Делчев региона се отвърждава като един от силните, в който се набират много средства за подкрепа на децата в нужда. Почти всички села в района , в които живеят мюсюлманско население, през годините активно се включват в благотворителната кампания.

Кметство Господинци поема инициативата и организацията тази година и жителите на малкото село да се включат в благородната кауза. Нека да не забравяме, че мюсюлманската общност от региона ни оказва изключително силна подкрепа в градежа на джамията и сега и ние като общество нека се обединим, покажем съпричастност и помогнем за тази благородна кауза, подкрепяща деца сираци. Кметство Господинци отправя горещ апел към всички жители на селото да се включат активно в благотворителния базар, който кметството съвместно с районно мюфтийство ще организират в края на месец декември.

Нека отворим сърцата си, нека и ние направим добро, нека вземем активно участие в базара с храна, дрехи, сувенири и др., който с каквото може. В близко време на страницата на кметството ще бъде качена пълна информация за деня, часа и мястото на мероприятието, реда на неговото провеждане и начина по който ще става участието на всеки, който реши да помогне. В момента ще се набира екип, който да работи и помага за провеждане на събитието. Благотворителния базар по всяка вероятност ще бъде съпътстван и с друго мероприятие. Нека с благословоията на Аллах, с подкрепата на всички хора с добри сърца изпратим годината с мисълта, че сме били съпричастни и сме помогнали в едно много добро дело.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене