Протестът на работниците в Сандански успя, подписаха колективен трудов договор

С успех завърши деветдневният протест на стотици работници и служители в предприятието “Ес Ти Ес Медикал Груп” в град Сандански. До протестните действия се стигна след многократни опити за преговори за колективно трудово договаряне и липса на реакция от страна на ръководството на фирмата за удовлетворяване на справедливите искания на трудещите се за адекватно увеличение на трудовите им възнаграждения.

Късно снощи най-сетне бе подписан колективен трудов договор, като и двете страни направиха компромиси, за да стане това факт. По този начин заплатата се увеличава от 915 на 1050 лева, а стойността на ваучерите се вдига от 80 на 150 лева.

В предприятието работят 350 човека /без администрацията/, които от началото на тази година настояваха за увеличение на възнагражденията заради кризата и високите нива на инфлацията.

„Ние също направихме отстъпки в нашите искания, за да се договорим с ръководството. Година и половина се опитвахме да подпишем колективен трудов договор и накрая успяхме. Много ни помогна регионалната структура на КНСБ, както и централното ръководство на най-големия синдикат в страната, за да постигнем този успех. Благодарим им за подкрепата и за солидарността в защитата на нашите трудови права”, коментира днес Валентина Димитрова, председател на синдикалната организация на КНСБ в предприятието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене