Георги Самандов: Трябва да се фокусираме върху първия и втория мандат

Бихме подкрепили всичко смислено и бихме говорили с всяка една политическа сила. Разбирам тезите, че третият мандат задължително ще дойде при нас, но аз смятам, че трябва да се фокусираме върху първия и втория мандат. Това заяви Георги Самандов от „Български възход“ пред БНТ.

Относно забавянето на мандатите Самандов коментира, че президентът е постъпил правилно.

„Ние сме убедени, че трябва да се работи върху политики. Всяка една механично изградена коалиция води до катастрофален резултат. Затова смятам, че трябва да се сформират работни групи от всяка една партия. Още от основанането на нашата партия сме казали, че сме готови да говорим с всички.“

„Имаме червени линии и те са интересът на обществото и националният интерес. В такава среда да казваме „с този или онзи не си играя“, като някакви сърдити деца, е абсолютно безотговорна. Държавата има нужда от управление и посока, която да се следва поне в средносрочен план“, каза той.

Депутатът от „Български възход“ добави още, че централите в Маришкия басейн няма да затворят.

„Хората не трябва да се притесняват, че централите в Маришкия басейн ще затворят. Никой няма да затвори нещо с потенциална печалба от милиард и половина. Призовавам разните експерти да спрат да плашат населението.“

Относно хартиените бюлетини Самандов заяви, че са се доказали като несигурен инструмент, промените в Изборния кодекс не са в дневния ред на обществото.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене