Мощен софийски бизнесмен единствен кандидат да стопанисва депото в Г. Делчев

Мощната софийска фирма „Политрейд кънстръкшън“ ЕООД единствена прояви интерес към стопанисване и експлоатиране на „Регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово”. Фирмата е с основен предмет на дейност строителство на жилищни и нежилищни сгради, с управител Иван Даскалов, но реален собственик на капитала от 200 000 лв. е бизнесменът Петър Петров, който има участие в над 40 фирми и е собственик на жилищни комплекси, индустриални паркове, хотели по цялата страна, има участие в земеделски фонд и др.

Фирмата при това свали цената на услугата, която предлага – при посочена от възложителя община Гоце Делчев цена от 18,15 лв. без ДДС за тон отпадъци, фирмата е оферирала 15,90 лв. без ДДС. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 289 674 лв. без ДДС.

Регионалното депо в местността Мокра поляна в землището на гоцеделчевското с. Добротино включва инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и инсталация за компостиране. Сметището е върху площ от 12,5 дка и по данни към 31.12.2021 г. обслужва 53 082-ма жители в трите общини. Община Гоце Делчев е изчислила, че годишният обем отпадъци, които постъпват в депото, е 15 238,690 тона.

Фирмата, която ще стопанисва сметището, ще трябва да приема отпадъците, като регистрира возещите ги камиони и измерва товара им, да извозва боклука до клетката за депониране или до площадката за предварително третиране, следва разтоварване, уплътняване на отпадъците с булдозер и компактор и в края на всеки работен ден задължително запръстяване с 20 см почвени материали до достигане на общата височина на слоя до 2 метра. В ангажиментите на фирмата са включени още управление на сметищните газове, управление на повърхностните води и др.

В момента комисията по избор на изпълнител чете техническата част на офертата и се очаква до дни да стане ясно „Политрейд кънстръкшън“ ЕООД ли ще поеме стопанисването на депото, или поръчката ще бъде прекратена.

До момента депото се управляваше от „Екогруп Транс-2“ ЕООД на Николай Николов от гр. Варна, но фирмата не е подала документи за продължаване на дейността.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене