Село Баня украсява алея на елхите и прави коледен базар с детски сувенири

Село Баня, което е сред най-посещаваните у нас заради прочутата си минерална вода, ще зарадва жителите и туристите с интересни прояви за Коледа. На площада в СПА курорта ще бъде подредена алея на елхите, която ще краси населеното място до края на декември. Украсяването на коледните елхи ще бъде на 5 и 6 декември. В аранжировката ще участват представители на институции, хотели, ресторанти, механи, пекарни и магазини.

В народно читалище „Просвета“ до 16 декември ще има работилница за коледни играчки, сурвачки и сувенири. Изделията, изработени от сръчните ръце на децата от ОУ ,,Св. Паисий Хилендарски“, ще бъдат продадени на благотворителен коледен базар на 23 декември. Той ще започне в 17:00 часа под надслов „Ако си дал, не си живял напразно”, а час по-късно е и празничният коледен концерт. Всеки може да се включи в базара с приготвено кулинарно изкушение. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на болни деца от селото. Концертът „Коледа под звездите” ще представи традициите и обичаите, свързани с предстоящите коледно-новогодишни празници в Баня. При неподходящи метеорологични условия музикалната проява ще се проведе в големия салон на читалището.

Белобрадият старец, заедно със Снежанка, ще пристигне в Баня на 26 декември. В началото на Екопътека „Женско бърдо“, в близост до Туристическо-информационния център, в 11:30 часа малки и големи ще посрещнат Дядо Коледа, който ще пристигне с огромен чувал с подаръци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене