Онкологичната болница в Благоевград ще има нова апаратура

Общински съвет Благоевград одобри и трите предложения, касаещи онкологичната болница в Благоевград. Болницата за активно лечение по онкология „Св. Мина“  ще  закупупи   нова апаратура, в резултат на което ще бъде осигурена и по-качествена грижа за пациентите.
Общински съвет Благоевград даде положителен вот за даване на съгласие на управителя на СБАЛО „Св. Мина“ за изваждане от експлоатация на медицински апарат за кобалтово лечение ТЕРАБАЛТ тип 80, който не работи. На  мястото на въпросния апарат, се предвижда да бъде монтиран и инсталиран линеен ускорител.

Второто извънредно предложение отново беше свързано с болница „Свети Мина“. То касае даване на съгласие за продажба на автомобил за бърза медицинска помощ – линейка от тип C.

Третото предложение бе свързано с искане на разрешение за закупуването на медицинска апаратура на стойност над 30 000  лева за същото лечебно заведение.Искането за разрешение за закупуването на медицинска апаратура на стойност над 30 хил. лв. за нуждите на онкоболницата в Благоевград отново бе одобрено с 38 гласа “ЗА“ от парламентаристите.Така онкологичната болница в най-скоро време ще бъде с ново оборудване за повече грижа за пациентите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене