В Сандански започна изграждането на отливен канал на ул. „Тодор Каблешков“

Община Сандански започна изграждането на отливен канал за събиране на повърхностни дъждовни води в района на ул. „Тодор Каблешков“ /при отбивката за ул. „Кръстьо Хаджииванов“/.

Основният приемник на отпадните дъждовни води от град Сандански е река „Санданска Бистрица“, а съществуващите дъждоприемни решетки, не са достатъчни да поемат количеството дъждовна вода, която се оттича и събира в района. С изграждането на нови улични отоци и основен канализационен колектор, дъждовните води ще бъдат отведени до точката на заустването в реката. Така ще бъде решен един дългогодишен проблем, който се обостря след всеки по-интензивен дъжд в града и събирането на огромно количество вода в по-ниските точки, които затрудняват движението на автомобили, наводняват се по-ниските части на сградите, създава се неудобство на пешеходците и се руши пътната мрежа и прилежащите пространства.

Канализационният канал ще бъде с дължина 85 метра с 5 броя улични ревизионни шахти и 2 броя дъждоприемни оттоци.

След полагането на тръбите и завършването на всички дейности по отливния канал, пътната настилката и тротоарните площи ще бъдат възстановени.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене