Ексклузивно! От 50 години е нямало такъв турнир по борба, който ще се случи този уикенд в Гоце Делчев!

Бисер ТАИРОВ

Бисер ТАИРОВ

Репортаж ЦВЕТИ ДИМИТРОВА 

Клуб по свободна борба „Пирин“ и община Гоце Делчев организират открит национален турнир за купа „Неврокоп“. Събитието ще се състои на 26.11. Схватките са насочени към най-младите представители в този спорт, като възрастовите категории ще бъдат деца (2010-2012 г.), момчета и момичета (2008-2010 г.) и подготвителна група (2012-2016 г). Домакините са предвидили много награди, сред които индивидуални призове и отборни купи. Това е причината Топ Преса да посети залата на клуба по свободна борба „Пирин“и да разговоря с неговия екип. Започваме с треньора Бисер Таиров: 
Господин Таиров, този уикенд предстои едно по-мое мнение грандиозно събитие това е шампионата по борба в Гоце Делчев какво да очакваме?
-Официалното откриване на турнира ще бъде в Гоце Делчев събота от 9.00ч.,ще участват отбори от Гърция,Турция ,Македония,Молдова и Румъния.До сега такъв турнир специално за деца не е се е състоял в България,ще участват над 270 състезатели.Искаме да отправим големи благодарности на община Гоце Делчев,на кмета Владимир Москов за оказаното съдействие и помощ и не на последно място огромни благодарности на Георги Лазаров и Димитър Касов – факторите на нашия клуб. Организацията но подобен тип сабития изисква огромен ресурс от средства време и хора ще има много изненади,ще пристигнат много световни и олимпийски шампиони.Турнирът се прави с цел да се популялизира спорта борба в района. От 50 години в Гоце Делчев е нямало турнир по борба.Очаквам от мойте деца медали както през годините,мисля,че 4-5 медала сме в бройката да ги спечелим.
Мислите ли ,че вашите състезали са подготвени изцяло за предстоящото състезание в събота?
-Децата винаги има какво да научат,но за самото състезание зависи много от настройката на детето,но смея да кажа ,че децата са подготвени,и за това сме поели турнира в Гоце Делчев,за да може хората от другите държави да видят нашият пиринският край,много хора ни се обаждат за билети,а входа е свободен,а залата ще е препълнена,за първи път тази зала ще се напълни.
ПРЕДСТАВЯМЕ И ШАМПИОНИТЕ НА КЛУБА: 
Гергана КАСОВА

Гергана КАСОВА

Казвам се Гергана Касова на 13 години,тренирам този спорт от една година и два месеца

.От къде извира любовта ти към този вид спорт?
Наследство ми е,баща ми е много добър борец Димитър Касов,повечето време от кариерата си прекарва в Германия като борец.Участва в Германския отбор.много хора от моето обкръжение тренираха борба и всяка година ходимна лагер с Станка Златева.Оттам започна всичко и спорта ми стана като хоби.
На колко състезания сте участвали в периода на година и два месеца?
-Участвала съм на три състезания,първото ми състезание беше републиканско,тогава бях тренирала много малко време,това не е оправдание,но станах шеста.След това бях в Германия на един международен турнир,станах 4-та, при контузия на врата.Бях на турнир с Станка Златева и там спечелих първият си златен медал.
Какво е за теб този спорт?
-Спорта за мен е част от ежедненивито защото ,повечето време когато не съм на училище прекарвам в залата,целият отбор сме много задружни и сплотени,чувстваме се като у дома си.
Чувстваш ли се подготвена за предстоящото състезание или има още какво да учиш?
-Разбира се,винаги има какво да се учи, но аз мисля,че за разлика от други състезания,сега се чувствам по-подготвена и повече вярвам в себе си. Казвам се Николай Топалов на 7 години.тренирам от една година ,в периода от една година съм се явявал на пет сътезания, Пловдив,София,Сливен,Пазарджик и Севлиево от всичките състезания до момта съм печелил само злато.
Цвети КАСОВА

Цвети КАСОВА

Цвети Димитрова Касова на 8 години тренирам от една година състезавала съм се в Германия,Сливен,народни борби в Дебрен.

Казвам се Шукри Дренчев на 9 години,тренирам от една година ,участвал съм на 5 състезания.и от тези пет състезания спечелих един път трето място останалите 4 града първо място златен медал.
Шукри ДРЕНЧЕВ

Шукри ДРЕНЧЕВ

Николай ТОПАЛОВ

Николай ТОПАЛОВ

Ахмед Дренчев от Село Огняново носител на сребърен медал и Георги Тънгълов носител на медали от София и Пазарджик.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене