Гешев: Бесен съм, защото убиват българи по пътищата

Готови модели има в целия ЕС, но това не се случва, защото държавата наблюдава безучастно тези процеси, заяви главният прокурор

Ръководството на Прокуратурата на Република България проведе кръгла маса на тема „За мащабни действия срещу войната по пътищата“. Форумът се организира от Института за пътна безопасност заедно с Българския червен кръст, Съюза на българските автомобилисти, Българска браншова асоциация Пътна безопасност, съобщиха организаторите.

„Този форум е изключително важен. Аз съм тук в качеството си на главен прокурор на Република България, защото от една страна съм бесен, а от друга страна се надявам и смятам, че трябва и можем да прекратим войната по пътищата.

Бесен съм, защото ежедневно, ежемесечно, годишно по българските пътища се убиват българи. Убиват се и загиват българи повече отколкото във военен конфликт, защото при положение, че България загива в демографски аспект, по българските пътища убиват нашите деца.

 

Знам и можем да спрем тази войната по пътищата. Решенията не са трудни за изпълнение.

Готови модели има в целия Европейския съюз (ЕС). Това обаче не се случва, защото държавата наблюдава безучастно тези процеси.

Безучастно, защото е по-лесно да закриеш едни специализирани структури. Ние настояваме да защитят интереса на хората“, каза при откриването на кръглата маса главният прокурор Иван Гешев.

„Дойде време – и то се вижда, че българските граждани искат от своята държава да им даде това, което заслужават. А те заслужават сигурност, защита и да не убиват нашите деца по пътищата.

Аз вярвам, че това може да се постигне тук и сега, защото иначе ще продължим да плащаме висока цена“, допълни той.

https://www.youtube.com/watch?v=fPX2L7_kxuQ&feature=emb_title

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене