Представиха „библията” на художествената гимнастика в Благоевград

Носителката на две световни титли от първенства по художествена гимнастика Вера Маринова, наричана още „кадифеният глас“, представи книгата си „Обръчите на Венера“ в Благоевград. Тя пристигна в областния център с Илиана Раева, президент на Българската федерация по художествена гимнастика,  и Невяна Владинова, вицепрезидент на Федерацията. Трите грации бяха посрещнати от кмета Илко Стоянов, който поднесе комплимент – цветя на дамите, и връчи почетен знак на Илиана Раева.

Символите на художествената гимнастика благодариха на кмета Стоянов за безрезервната подкрепа за развитието на най-красивия спорт в Благоевград. Книгата „Обръчите на Венера“, която е своебразна „библия” на художествената гимнастика, е издадена по повод 70-годишнината от основаването на българската художествена гимнастика.

В страниците ѝ са разказани най-големите постижения в българската художествена гимнастика през седемте десетилетия. По време на срещата в Благоевград беше прожектиран и част от филма на БНТ, посветен на юбилея на грациозния спорт, в който Вера Маринова разказва за успехите на родните гимнастички.

Зала „22 септември“ бе изпълнена с бъдещи шампионки, трениращи в Благоевград. По време на представянето на книгата от Община Благоевград бяха закупени бройки от печатните издания, като две от тях бяха поднесени като подарък и пътеводител на КХГ „Пирин“ и Клуб по естетическа гимнастика „Прима“.

След края на официалното представяне на книгата Вера Маринова раздаде автографи на всички желаещи.

Книга-Вера Маринова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене