Сатовча излиза срещу снега през зимата с 8 снегорина

С 8 снегорина Община Сатовча ще се бори със снега през зимния сезон. Осигурени са и 7 автомобила за опесъчаване, както и 3 багера за товарене на необходимите материали за поддръжката на пътищата. 18 души ще опесъчават пътните отсечки, а при необходимост ще бъдат наети допълнително машини и работна ръка. Направена е необходимата организация, за да се създадат нормални условия за работа и за придвижване на жителите и гостите на общината. Утвърден е и План за подготовка и дейности при зимни условия от ноември до март догодина.

Кметовете на населени места ще отговарят за поддръжката на определени райони и пътни отсечки. Готови са и депата за складиране на пясък и сол. Приоритетно при паднал сняг ще се чистят пътищата до подстанции, трафопостове, учебни заведения, пречиствателни станции, предприятия, места за оказване на медицинска помощ. После ще се чистят от снега главните и оживените улици в населените места. На банкетите на всички стръмни участъци са поставени купчини с пясък. При падане на 3 см снежна покривка трябва да започнат дейностите по почистването на снега.

Собствениците на фирми, търговски обекти и жилищни сгради са длъжни да почистват тротоарите и пешеходните пътеки в района около тях.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене