Нешков: В РСМ държавната идеология е базирана върху институционалната омраза към България

Журналистът коментира стрелбата срещу българския клуб в Охрид

Живеем в съседство на една страна, където държавната идеология е базирана върху институционалната омраза към България. Така в студиото на „Здравей, България” журналистът от БГНЕС Любчо Нешков коментира стрелбата с оръжие срещу българския клуб „Цар Борис III” в Охрид от сряда вечерта.

„Когато имате министри, бивши вицепремиери, партийни лидери, които призовават тези клубове да бъдат закрити, когато призовават открито, че в Македония няма българи, когато твърдят, че договорът трябва да бъде скъсан и го палят публично, се стига до тези процеси”, подчерта още той.

„Когато бивш вицепремиер излиза и сравнява България с Русия и казва, че България се държи спрямо Македония така, както руснаците в Херсон – и няма журналист, публицист и опозиционен лидер, който да се разграничи от това, стигаме до състоянието, в което е Република Северна Македония”, каза журналистът.

Той обясни, че водещите македонски медии информирали аудиторията си с гордост за нападението. За случая реагирало единствено Министерството им на външните работи. „То написа, че осъжда нападението срещу гражданския клуб. Никъде не се казва, че става въпрос за българския”, уточни Нешков.

Целия разговор гледайте във видеото. 

https://www.vbox7.com/play:7ed0c49550

nova.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене