Бойко Борисов: ГЕРБ подкрепя изгонването на руските дипломати

В противен случай значи, че се отказваме от суверенитет

„Много неща бяха пропуснати в бюджета. Един бюджет изисква много стабилна държава, за да го изпълни. В противен случай катастрофата по-следващата година ще бъде пълна.

Българите трябва да бъдем много единни, за да изпълним този бюджет.“ Това обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на събитие за медиите.
Г-жа Атанасова ни запозна с докладите. Сега трябва да избираме между една аматьорска позиция и да отсеем зърното от плявата. Аз и партията, която ме е избрала за ръководител смед горди хора. Преди няколко месеца казахме, че всички действия на правителството, свързани с действията на Русия, ще бъдат подкрепяни. С две ръце подкрепяме член 11, относно съответното присъствие на дипломатите. Това трябваше да се случи по друг начин. Външният министър с премиера да го обявят пред вас, относно доклад на службите или лично да поемат отговорност. Тоест да обявят, че искат реципрочност на дипломатите.

Това обаче не стана. Днес трябва да избираме дали да подкрепим тези действия. Българският народ избра това правителство. Изравняването на дипломатите трябва да бъде продължено. Не трябва да отстъпваме. Имат нашата подкрепа. В противен случай значи, че се отказваме от суверенитет.

Подкрепяме действията на българското правителство. Щяхме да го направим по друг начин и да не късаме дипломатически отношения. Българският народ пожела промяна и тя носи това. Предстоят избори и народът ще се произнесе. Непоправими са милиардите, които изтекоха в техните бюджети от руски компании и посредници. За по няколко секунди са продавали суровини на приближени фирми.

Ще видите и че цената на хляба няма да падне“, коментира Борисов.

Росен Стойчев

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене