Благоевград посреща спортисти от няколко държави в Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“

Над 240 състезатели от България, Гърция, Северна Македония, Сърбия и Великобритания ще вземат участие в 18-то издание на Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград.
Надпреварата, в която ще участват спортисти от 8 до 16-годишна възраст, ще се проведе на 26 и 27 ноември в зала “Скаптопара” в Благоевград.

България ще бъде представена от състезатели на 15 клуба. Това са: „Любчо Солачки“ (домакин на състезанието), „Светкавица“, „Торнадо“, Гераниум“, Национална спортна „Академия“, „Левски Спартак“, „Черноморец“, Етър“, Етър Стил“, „Йовчев-Дунев“, „Гимнастика“, ЦСКА, „Юнак“, „Спартак Пловдив“, „Стрийт Уоркаут“ и „Ели-Гаш“.

В турнира специално участие ще вземат Емилиян Костадинов и Радена Ангелова – двамата за първи път ще представят България на Световното първенство по спортна гимнастика за младежи със Синдром на Даун, което ще се проведе от 1-и до 5-и декември в Понте ди Леньо (Италия).
Съорганизатори на състезанието са Българската федерация по гимнастика с подкрепата на „ХЕК Солар“.

Официалното откриване на турнира в Благоевград ще е в събота 26.11.2022г. от 12.00 часа.
Очаква се официални гости на състезанието да бъдат олимпийските вицешампиони на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година Красимир Дунев (президент на Българската федерация по гимнастика) и Йордан Йовчев от Олимпиадата в Атина през 2004 година (халки), генерален секретар на Българска федерация по гимнастика.
Входът свободен!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене